17:00

BP P04-3

Oavgjort i årets första martch

Årets första match spelades mot BP04-3 på Åkeshovs BP.

04-3 är ett fysiskt starkt lag som pressade oss högt och visade snabbhet i sina omställningar. Vårat fokus inför matchen var att håll ihop laget i försvarsspelet, orka flytta över hela laget på bollsida och hjälpa varandra med hjälp av mycket snack. Sedan hoppades vi också att Sebbe från sin högerytter position skulle få chansen att avlossa sin vänster minst en gång...

Matchen startar i ett högt tempo. 04-3 kommer i några snabba kontringar och vi skapar två bra lägen där Ture kommer fri i starffområdet men där deras back snyggt glidtacklar bort bollen. Strax därefter spelas Ture fri igen och denna gången blockas hans skott av en försvarare.
I mitten på halvleken tar 04-3 över spelet och pressar tillbaka oss dock utan att skapa några jättefarliga lägen. I 39:e drar de till med ett långskott som går över Yusufs ribba. I anfallet efter har vi en snabb omställning som avslutas med att John skjuter bollen precis över. Två minuter senare kommer matchens första mål. Vi kommer i ett fint anfall där bollen via Ture kommer till Sebbe som drar till men sin vänster och bollen går oerhört snyggt in i bortre burgaveln.

Andra halvlek rivstartar vi med att Sebbe spelar fram Adam som nickar från ganska nära håll men deras målvakt gör en fin räddning och han lyckas med en andra touch peta bollen till hörna.
I 6:e minuten kontrar 04-3 snabbt men avslutet går utanför. Men i 12:e kommer kvitteringen. I en snabb omställning springer de sig fria och lobbar snyggt in 1-1 bakom Yusuf. I anfallet efter är de nära att göra 1-2 men Yusuf gör en fin fotparad.
Mitt i halvleken har Edvin en fin nick som dock går över och 04-3 har ett fint skott som går i ribbans överkant. Med 10 minuter kvar så släcks lamporna och vi blev tvungna att sluta matchen.

En jämn match där ett oavgjort resultat kändes rättvist. Vi tränare är nöjda med lagets insats. I stora delar av matchen lyckades vi hålla ihop försvarsspelet och som bonus fick vi se Sebbe avlossa sin tunga vänster...

Träning imorgon då vi har hela tältet för oss själva.